Skip to main content
Sarah Ottow
9 April 2024, 15:00

Floorplan - ook bekend als Robert & Lyric Hood - release nieuwe single ‘What A Friend’

Het album komt uit op het label van Luke Solomon; Classic Music Company

Floorplan

Het wereldwijd gerespecteerde house- en technoproject van Robert & Lyric Hood, Floorplan, keert terug naar Luke Solomon's Classic-label met de explosieve clubrelease 'What A Friend'.

‘What A Friend’ maakt gebruik van chopped vocale samples voor maximaal effect, brutaal verspreid over harde vier-op-de-vloer beats, waardoor clubmuziek ontstaat die sonisch arresterend en ritmisch boeiend is en barst van de houding die verwacht wordt van de legendarische clubscene van Detroit.

Als vroeg lid van Detroit’s Underground Resistance begrijpt Robert Hood wat het betekent om de voorhoede van een genre te zijn. Nu viert hij zijn geloof door middel van gospel-geïnspireerde dansmuziek met zijn dochter Lyric Hood. Samen als Floorplan heeft het paar door de jaren heen een sterke relatie opgebouwd met Classic en het respect verdiend van smaakmakers als Seth Troxler, Dan Shake, TSHA en Jamie Jones dankzij hun onmiskenbare gospelhouse en technogeluid. Recente releases zoals de Britse radiofavoriet ‘We Give Thee Honor / Makes Me Wanna’ en underground nummers ‘The Curse Breaker / What You Need’ en ‘Like Dat’ bewezen verder dat Floorplan bereid is om op elk moment hun volledige talent te laten zien.

Floorplan is niet zomaar een techno-act: ze zijn op een missie om een ​​boodschap van liefde te verspreiden. Sinds technopionier Robert Hood in Detroit in 2016 zijn dochter Lyric uitnodigde om zich bij hem aan te sluiten onder de naam Floorplan, hebben ze de scène veroverd met een met house en gospel doordrenkt, keihard technogeluid dat je ontroert - fysiek, emotioneel, en geestelijk.

Robert's wijsheid en tientallen jaren ervaring, gecombineerd met Lyric's openheid van geest en onberispelijke muzikale instinct, maken ze tot een kracht waarmee rekening moet worden gehouden, zowel op het podium als in de studio. Iedereen die hun albums Victorious op Roberts eigen M-Plant label en Supernatural op Aus Music heeft beluisterd of getuige is geweest van een van hun explosieve optredens kan daarvan getuigen.

Floorplan werkt op een goddelijk niveau van bloedharmonie. Als vader en dochter van twee generaties hebben ze een ongeëvenaarde kijk op elektronische muziek. Hun geloof in God versterkt de verbinding. Vanaf hun eerste samenwerking tot hun nieuwste knaller – het alom geprezen We Give Thee Honor van Classic Music Company – blijft Floorplan een kracht om rekening mee te houden.

Alle ogen zijn nu gericht op het derde album van Floorplan, dat ook op Classic verschijnt en voorafgegaan wordt door een set singles. Als ze Floorplan kennen, zullen ze je raken waar het telt.

Stream het album hier.